Doğuş grupa nastavlja podržavati GKK Šibenik

0

Premda  se GKK Šibenik ovih dana suočava s određenim poteškoćama oko ponajprije financiranja te slijedom toga i daljnjih planova, Doğuş grupa ne dvoji oko daljnje podrške klubu unatoč problemima s kojima se klub suočava, priopćili su iz  Doğuş grupe.

Evo priopćenja u cijelosti:   

“Kao što je dosad već nebrojeno puta dokazala, Doğuş grupa ima veliku ljubav prema košarci te kontinuirano podržava ovaj sport koji Hrvatsku pozicionira na karti sportskih supersila. Osim što u GKK Šibenik ulaže već niz godina, Doğuş grupa pomno prati i doprinosi oko ostalih organizacijskih zbivanja oko kluba, svjesna rizika vezanih uz njegovu financijsku situaciju za čije razloge pronalazi u prijašnjim sezonama. Štoviše, stav je grupe da je više od polovice dugova povezana sa sezonom 2015./2016. Također, primjetan je i nedostatak angažmana ostalih sponzora i članova kluba Glavne skupštine gdje se ponekad klub nije podržao ni na minimalnoj razini, poput kupnje sezonskih ulaznica.

Doğuş grupa ističe kako je u ovom trenutku za klub i njegovu budućnost važnija njegova financijska stabilnost od sportskih rezultata, navodeći da će njen temeljni cilj ove godine biti dovesti klub u situaciju financijske uravnoteženosti te potom nastaviti podržavati mlade igrače. Pritom izražavamo zahvalnost gradu Šibeniku i gradonačelniku Željku Buriću na suradnji te njihovoj podršci za kvalitetnije financijsko funkcioniranje kluba u sljedećoj sezoni. Isto tako, grupa gaji nadu da će FIBA i HKS razjasniti situaciju Hrvatske nacionalne lige. Iako je klub to svojim rezultatom zaslužio, zbog sukoba između ABA lige i HKS-a nije pozvan u ABA ligu što je izravno rezultiralo na poslovanje kluba u financijskom i organizacijskom smislu.

Dogus grupa uložila je do sada u GKK Šibenik 1,2 milijuna eura. Nadamo se da će se u uspješnijim i zdravijim financijskim uvjetima moći postaviti planovi za sljedeću sezonu kluba. Ukoliko se pokaže drugačiji stav na Glavnoj skupštini, Doğuş grupa bit će spremna poštivati ga.”

 

Komentirajte