AUDIO: J.K.Val Šibenik i „Club Vela Civitanova“ od 2001. godine zajednički organiziraju međunarodnu jedriličarsku regatu Civitanova – Šibenik

0

J.K.Val Šibenik i „Club Vela Civitanova“ od 2001. godine zajednički organiziraju međunarodnu jedriličarsku regatu Civitanova – Šibenik, koja se ove godine održava od 20. do 23.srpnja.Ova transjadranska regata je postala prepoznatljiva i omiljena među jedriličarima, osobito talijanskim, i kao takva je vrijedna tradicionalna sportska manifestacija u našem gradu, istaknuto je ne konferenciji za novinare.
Denis Marinov iz jedriličarskog kluba Val rekao je kako ova regata već rutinska jer su dobro uigrana ekipa. Danas na žalost sudjeluje samo jedan hrvatski brod, dok su u početku imali flotu od 16 brodova. Inače, ova regata je jedna od pet talijanskih regata koje se boduju za talijanski kup i prvenstvo:

Ove godine se očekuje više od 20 jediličarskih ekipa, kazala je Maria Rita Rando Baranović, predstavnica Generalnog konzulata Republike Italije u Rijeci za Šibensko- kninsko županiju, koja regatu u suradnji s dva jedriličarska kluba organizira već 17 godina:

Regata svake godine ima podršku Grada Šibenika, što je potvrdio dogradonačelnik Paško Rakić:

Komentirajte