Šime Bubica predstavlja nam novu prekrasnu šansonu ‘Dušo moja’

0

Nakon niza uspješnih glazbenih suradnji s Arsenom Dedićem, klapom Maslina, Mladenom Grdovićem, Renatom Sabljak i ostalih poznatih imena, glumac i pjevač,Šime Bubica, predstavlja nam novu prekrasnu šansonu ‘Dušo moja’, koju je na tekst legendarnog Zvonimira Goloba uglazbio Šimin prijatelj i glazbeni producent Toni Eterović.

Pjesmu je već 2005. godine, kada ju je Šime prvi put izveo na Festivalu dalmatinske Šansone u Šibeniku, pohvalio i legendarni Arsen Dedić koji mu je nedugo nakon toga napisao pjesmu ‘Tko si’.

– Do suradnje sa Zagrebačkom školom za popularnu i jazz glazbu, poznatijom kao Rock akademija, došlo je sasvim slučajno. – kaže Šime.

– Pričao sam sa svojom prijateljicom Majom Jakoliš, inače šibenskom akademskom sopranisticom, koja na Rock akademji radi kao profesorica pjevanja i rekao joj kako moram naći prateće vokale za nastup u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski povodom 20 godina Festivala dalmatinske šansone, a Maja se odmah dosjetila kako bi mi ona mogla pomoći sa svojim vokalnim ansamblom i tako je sve krenulo. –dodao je Šime.

Nakon izrazito zapaženog nastupa u Lisinskom, rodila se ideja da se ova prekrasna šansona predstavi u malo drugačijem „ruhu“ i da se suradnja nastavi. Vokalni ansambl se ponovno okupio, ušao u glazbeni studio glazbenog producenta Tonija Eterovića i snimio svoje vokalne dionice na pjesmi, a nakon toga su počeli dogovori za snimanje zajedničkog video spota. U cijelu priču ulaze i ljudi najzaslužniji za ovaj video spot, a to su akademski umjetnici, filmski redatelj Igor Jelinović i snimatelj Marko Jerbić, kojima je cijeli projekt predstavljao poseban izazov.