Policija u pojačanoj kontroli vozača za Martinje

0

Policija će pojačano kontrolirati vozače povodom proslave narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“, koji će se obilježavati tijekom cijelog ovog vikenda od 10. – 13. studenog.

Pojačane preventivno represivne aktivnosti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, odvijat će se u noćnim i ranim jutarnjim satima na samo „Martinje“, te u dane vikenda prije i poslije „Martinja“.

U nadzor prometa u ove dane će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.  Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički,  ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjena prometnih prekršaja i a prometnih nesreća zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Prošle godine na području Šibensko-kninske županije kontrolirano je za vrijeme Martinja 304 vozača, od kojih je 14 vozilo  pod utjecajem alkohola. Najviša utvrđena koncentracija alkohola u organizmu bila je čak 3,33 g/kg!