Od 14. prosinca u hrvatskim kinima novi film Woodya Allena

0

Nakon višegodišnjeg vrludanja po svijetu američki redatelj Woody Allen, koji je 1. prosinca navršio 82 godine, ljubavnom dramom “Wonder Wheel” vratio se rodnome gradu, New Yorku, smjestivši radnju filma u popularni zabavni park Coney Island pedesetih godina prošlog stoljeća.

Film je producirao studio Amazon, a premijera, koja je bila zakazana za polovinu listopada odgođena je u posljednji trenutak zbog skandala koji je izbio nakon objava o spolnome zlostavljanju koje je nad brojnim ženama počinio producent Harvey Weinstein.

Četverostrukom oskarovcu pravoga imena Allen Steward Konigsberg ovo je 47. dugometražni film, koji će hrvatska publika u kinima moći gledati od 14. prosinca. Svečana premijera filma održana je 15. studenoga u njujorškoj MoMA-i, a od 1. prosinca prikazuje se u američkim kino-dvoranama, piše Hina.

Glavne je uloge povjerio Kate Winslet, Jimu Belushiju, Justinu Timberlakeu i Juno Temple. Svi oni prvi put surađuju s velikim redateljem. Fabula filma vrti se oko života četiriju osoba čiji se životi isprepleću usred popularnoga zabavnog parka Coney Islanda pedesetih godina prošlog stoljeća.