Neno Belan još jednom je pokazao zašto ga šibenska publika toliko voli

Written by on 20/08/2021

Najpoznatiji hitovi Nene Belana pjevali su se u glas sinoć na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila. Ljubitelji njegovih balada uživali su hitovima poput ‘Rijeka snova’, ‘Stojim na kantunu’, ‘Ivona’, ‘Ulicama grada’, ‘Kavanna’, ‘Oceani ljubavi’ te brojnim drugim.

“Objekt je pregenijalan. Možda jedna od najljepših, ako ne i najljepša ljetna scena uopće u Hrvatskoj. Mi smo se naravno zaželjeli nastupa, pubika se zaželjela nas. Večeras se vidjela ta sinergija. Mi smo uživali, guštali i jedva čekamo da se to opet ponovi u Šibeniku”, prve su reakcije Nene Belana nakon nastupa.

Neno Belan & Fiumens iako česti gosti na pozornicama diljem Hrvatske, u Šibeniku su održali koncert posvećen pjesmama legendarnih Đavola, koji su prije 35 godina objavili antologijski prvijenac „Ljubav i moda “. Belan je kroz dva i pol sata svirke proveo publiku kroz sve svoje godine bavljenja i življenja s glazbom, a za njihov rasprodan koncert tražila se karta više.
“Napravio sam pregršt pjesama koje traju. To je možda poanta. Moje pjesme nisu instant. To su ajmo reći mali evergreenovi”.

Posebno se osvrnuo na raznoliku publiku na šibenskoj tvrđavi: “Ima puno mladih. Oni su mlađi od bar pola mojih pjesama što sam otpjevao večeras. One se prebacuju s generacije na generaciju, idu dalje, imaju svoj život. To znači da sam dobro radio i razmišljao u ono doba i zato sam baš sretan”.

Tvrđava sv. Mihovila je još jednom postala najglasnija pozornica u Šibeniku, a za to su zaslužni upravo Neno Belan& Fiumens i njihov show pod nazivom ‘Rock galama’. Fiumensima su se za tu priliku pridružili Jakša Kriletić Jordes, saksofonist i frontmen Daleke obale, te Ante Prgin Surka na udaraljkama i beatboxu, a publici su spremili svojevrsni best of 35-godišnje karijere Nene Belana- od pjesama Đavola do zadnjeg singla ‘Zvijezde’ s nedavnog Splitskog festivala.

Ulaznice za ovaj koncert bile su rasprodane tjednima unaprijed, ali Mastercard je i ovaj put spremio posebne pakete ulaznica za svoje korisnike, koji su pojedincima i njihovom društvu omogućili VIP tretman.

Još nas očekuje posljednji koncert u sklopu projekta “Glasno s tvrđave”! Iako su ulaznice rasprodane, imamo dobre vijesti! Još uvijek stignete ugrabiti posebne pakete ulaznica koje je za vas osmislio Mastercard i zabaviti se uz TBF i predrupu – mladi bend ZO. Paket po cijeni od 350 kuna kreiran je za četiri osobe te uključuje: četiri ulaznice za koncert, pića dobrodošlice, mogućnost obilaska tvrđave prije početka koncerta i rezerviran lounge s ekskluzivnim pogledom na pozornicu i njezino okruženje. Na platformi priceless.com/hrvatska za korisnike Mastercard® kartica dostupna su dva ovakva paketa pa tako do njih mogu doći zaista samo oni najbrži.


Radio Šibenik – LIVE

Current track

Title

Artist