Na području Šibensko-kninske županije stanje je dobro i nema oboljelih

Written by on 17/03/2020

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije na našem području nema oboljelih od Coronavirusa.

Do sada su ukupno testirana 4 uzorka i svi su negativni. U samoizolaciji su 193 osobe, a u karantenu su smještene dvije osobe koje su državljani Republike Hrvatske. Od strane Državnog inspektorata nema ni jedan prekršajni nalog u smislu povrede propisa.

Napominjemo da osobe koje se nalaze u karanteni nisu oboljele već se preventivno nalaze u karanteni zbog nemogućnosti samoizolacije u vlastitom domu. Na području naše županije određeni su objekti za karantenu u kojima su osigurani svi uvjeti za prihvat osoba.

Prevencija je ključna, stoga apeliramo na sve građane i poslodavce da se odgovorno ponašaju i provode mjere samozaštite te se pridržavaju svih dosad donesenih uputa i preporuka. Također, apeliramo na osobe kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane.

Kao zajednica, možemo pokazati odgovornost na način da ne širimo dezinformacije, kontinuirano se educiramo i vodimo brigu o higijenskim navikama.

Na snazi su i dalje mjere za smanjenje unosa bolesti u populaciju i jačanje nadzora nad širenjem koronavirusa (SARS-CoV-2) – poručuju iz Stožera civilne zaštite grada Šibenika.


Radio Šibenik – LIVE

Current track

Title

Artist