Predložen istražni zatvor za muškaraca iz Kistanja koji udario policajca i prijetio mu smrću

0

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je 47-godišnjak iz Kistanja zbog osnovane sumnje da je počinio, u stjecaju, kazneno djelo napada na policijskog službenika iz Knina, kao i kazneno djelo prijetnje prema ovom istom policajcu.

Kako navode u Općinskom državnom odvjetništvu,muškarac je 11. studenog oko 22,30 sati, u Kistanjama; nezadovoljan dotadašnjim postupanjem policijskog službenika koji je došao u njegovu obiteljsku kuću radi intervencije povodom njegove kaznene prijave; vrijeđao ga pogrdnim riječima zbog čega je ovaj pozvao pomoć. Nakon što su došla još dvojica policajaca i stavili mu sredstva za vezivanje kako bi ga priveli u policijsku postaju, osumnjičeni je policajca dva puta nogom udario u potkoljenicu, a kada su ušli u službeno vozilo ,udario ga je nogom u prsa te više puta nogom u unutarnju stranu vrata policijskog vozila.

Osnovano se sumnja i da je 12. oko 2,45 sati, u prostorijama odjela u bolnici, kamo je doveden u pratnji trojice policijskih službenika, istom policijskom službeniku, u cilju da ga ustraši, kazao da će ga ubiti te ponovio još jednom tu prijetnju.

Nakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku ispitalo osumnjičenika, sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo je određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.