Ministrica Blaženka Divjak sa skupa u Vodicama poručila: Kao partneri izgradimo obrazovni sustav za 21. stoljeće i zadržimo mlade u domovini

0

Citatom Nelsona Mandele: „Obrazovanje je najače oružje koje možemo upotrijebiti da promijenimo svijet“, započela je svoje obraćanje ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, na Stručnom skupu Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja koji je otvoren danas u Vodicama.

Tema trodnevnog skupa je ‘Autonomija i odgovornost u rukovođenju i upravljanju srednjoškolske ustanove’ a ministrica je prisutnim ravnateljima poručila da na svima leži velika odgovornost i prilika kako bi zajedno izgradili obrazovni sustav za 21. stoljeće što je nacionalni prioritet.

 

Čut ćemo na ovom skupu o problemima s kojima se suočavaju ravnatelji u poslu no  moramo biti svjesni da se stvari ne mogu promijeniti preko noći, Hrvatska nema vremena i zajednički ćemo graditi sustav jer učenici ne mogu čekati, kazala je ministrica

 

Da je obrazovanje prioritet, vidljivo je i iz prijedloga proračuna za narednu  godinu, te u rebalansu ovogodišnjeg proračuna kojim  je Ministarstvo znanosti i obrazovanja dobilo povećanje od 175 milijuna kuna.

 

Uz program skupa bit će održana redovna izborna skupština s izborom predsjednika/ce Udruge a sudionici će moći saznati korisne informacije i razmijeniti iskustva o reformi obrazovnog sustava, nastavi i školi za net generacije, komunikacijskim vještinama, Erasmus projektima i brojnim drugim zanimljivim i aktualnim temama iz područja obrazovanja u Hrvatskoj i EU.  Otvaranje skupa jutros su svojim nastupom uveličali i učenici Gimnazije Antuna Vrančića iz Šibenika.