Koncertnu sezonu u Azimutu otvara neponovljivi Boris Štok! Večeras!

0

Večeras  se u Klubu Azimut  u 22 sata predstavlja moderna elektro alt rock riječka scena. Iz Rijeke  dolaze dva nova glazbena projekta, po prvi puta će  se predstaviti The SIIDS  i kao vrhunac večeri  – Boris Štok!

Čast da  Azimut uvede u šestu koncertnu sezonu  pripala je tako najposebnijem muškom vokalu na sceni, vokalu koji je obilježio rad nedavno ugasle grupe Quasarr. Kao predgrupa će nastupiti The SIIDS, electro/pop/rock band na tragu “Editorsa “ i Depeche Moda.

Boris Štok je suosnivač i dugogodišnji član višestruko nominirane i nagrađivane grupe Quasarr u kojoj je djelovao kao autor tekstova, koautor glazbe i glavni vokal. S grupom je snimio tri albuma – “Quasarr”, “Propaganda” i “Sjene” – koje su pratili izuzetno uspješni singlovi “Ti”, “Arpeggio/Vrati mi”, “Propaganda”, “Sjene”, “Ljubav” i brojni drugi. Upravo pjesma “Ljubav” u kojoj je gostovala Josipa Lisac osvojila je Porina za Najbolju vokalnu suradnju

Specifičan vokal, koji je od prvog pojavljivanja grupe Quasarr unio nevjerojatnu prepoznatljivost i svježinu na regionalnu glazbenu scenu, uz jednako originalan autorski potpis najveći je adut s kojim Štok pokreće solo karijeru.

“Želio sam promjenu, samostalnost i kreativni zaokret. Napraviti odmak od dosadašnjeg rada. Imam puno novih ideja i gomilu pozitivne energije koju želim pretvoriti u glazbu” – motivi su koji stoje iza Štokovog samostalnog umjetničkog angažmana i prestanka rada s grupom Quasarr.

 

Naslovna fotografija: Boris Štok, Facebook, autor Stephany Stefan