Gotovo 400 jedriličara na ovogodišnjoj 18. “Šibenskoj regati krstaša”

0

J.K.Val početkom prosinca povodom blagdana Sv.Nikole zaštitnika putnika i pomoraca, organizira jedriličarsku regatu pod nazivom “Šibenska regata krstaša” koja će se ove godine održati već 18. godinu zaredom. Lijepa je to tradicija i regata je postala omiljena među jedriličarima i građanima našeg grada.

Grad Šibenik je generalni pokrovitelj regate od njenog početka 2000. godine.

Šibenska regata se jedri u akvatoriju šibenske luke, što je čini posebnom iz više razloga. Najvažnije je što se regata kao malo koja druga može u cijelosti pratiti s obale, pa šibenska riva i tvrđave postaju svojevrsno gledalište a šibenska luka arena ili borilište jedrilica.

U subotu 2. prosinca na startu regate očekujemo oko 50 jedrilica s gotovo 400 jedriličara iz Hrvatske i inozemstva. Start regate će sukladno tradiciji označiti pucnjem iz topa Gradske straže gradonačelnik Grada Šibenika dr.Željko Burić u 11 sati. Jedriti će se kao i uvijek na potezu: riva – šibenski most – Mandalina – riva.

U nedjelju 3. prosinca će posade pobjednici po skupinama (ORC i OPEN) između sebe jedriti na istovjetnim jedrilicama za titulu ukupnog pobjednika 18. Šibenske regate krstaša. To izuzetno zanimljivo i napeto natjecanje koje je do sada nosilo naziv “Kup Jadranske banke” od ove godine nosi novi naziv “Kup Branka Iljadice Rape” u spomen na našeg prerano preminulog proslavljenog jedriličara i člana JK Val.

Pozivamo građane da dođu u subotu i nedjelju na rivu gdje ih očekuju brojna zbivanja, atraktivne jedrilice i regatavanja te bogati zabavni program.

Organizacija ove manifestacije naš je doprinos razvoju jedriličarskog sporta, produljenju turističe sezone i očuvanju pomorske tradicije u našem gradu.