Energetska obnova zgrade Osnovne škole Domovinske zahvalnosti u Kninu

0

 U Osnovnoj školi ”Domovinske zahvalnosti” u Kninu, jučer je održana početna konferencija projekta ”Energetska obnova zgrade Osnovne škole Domovinske zahvalnosti na adresi Josipa Jovića 2, Knin”.

„Priprema i realizacija ovoga projekta put je kojim trebaju ići institucije i njihovi čelnici koji znaju što hoće i kako to ostvariti.“, rekao je zamjenik župana Nikola Blažević te pohvalio stručnu potporu Razvojne agencije u pripremi ovoga i niza drugih projekata na području Šibensko-kninske županije.

Projekt je započeo u kolovozu ove godine, a očekivani završetak predviđen je za studeni 2018. godine. Nositelj projekta je Osnovna škola ”Domovinske zahvalnosti Knin”, a u projektu sudjeluje i Razvojna agencija Šibensko-kninske županije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.792.041,66 kn, od čega Europski fond za regionalni razvoj sufinancira 1.908.023,12 kn. Ostatak sredstava financirat će se dijelom iz nacionalne komponente, a dijelom iz županijskog proračuna.

Projekt obuhvaća zamjenu stolarije, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida i stropa prema negrijanom prostoru (tavanu), zamjenu unutarnje rasvjete energetski učinkovitijom te postavljanje sustava daljinskog očitanja potrošnje i kontrolnih mjerila energije i vode za dio zgrade (dilatacija „A“), dok su dilatacije „C“ i „D“ već obnovljene prijavom škole na prethodne natječaje.

Ravnatelj Osnovne škole ”Domovinske zahvalnosti” Ivan Uzun zahvalio se svima koji su doprinijeli da se projekt realizira.