Ekskluzivno u Šibeniku: Obilježavanje 100. obljetnice Oktobarske revolucije na Fališu

0

Osim u New Yorku, Londonu, Berlinu i Moskvi, stota obljetnica Oktobarske revolucije obilježit će se i u Šibeniku u okviru Festivala alternative i ljevice Fališ. Nakon nultnog dana održanog sinoć u Betini, program Fališa nastavlja se u Šibeniku. U 18 sati, bit će otvorena izložba ‘Iz Rusije s ljubavlju i mržnjom’ koja će pak biti postavljena u Studiju Galerije sv. Krševana. To je ekskluzivan uvid u izložbu koja tek nakon Šibenika odlazi u svjetske metropole. O značaju izložbe govorio je Emir Imamović Pirke, direktor festivala.

Nakon otvorenja izložbe, program se nastavlja na Maloj loži u 20 sati kad će biti održan okrugli stol na temu Izvor ideja: Španjolski građanski rat u kojem sudjeluju Enis Zebić, Vjeran Pavlaković, Josip Jagić uz moderatora Kruna Lokotara. U 21 sat na istom mjestu bit će govora o Kurdistanu, revoluciji koja ne prestaje. O tome razgovaraju Jerko Bakotin i Nikola Kuprešanin. U 22 sata Zlatko Dizdarević i Pavle Kalinić uz moderatora Emira Imamovića Pirkea razgovaraju o neposrednoj proizvodnji užasa, odnosno tko će naslijediti Islamsku državu. Publike na Maloj loži zasigurno neće faliti ni ove godine.

Prvi dan privest će se kraju otvorenjem još jedne izložbe i to one u caffe baru Domald. U dolačkom kafiću bit će postavljene ilustracije Tomislav Fiketa ‘Crna je nova crna’. Otvorenje je u 23 sata i 30 minuta.