Danas još jedan slučaj oboljenja od koronavirusa u našoj županiji

Written by on 22/04/2020

Na današnji dan još jedna osoba s područja Šibensko-kninske županije pozitivna je na koronavirus. Riječ je o osobi s područja Grada Vodica koja je obiteljski kontakt s prethodno oboljelom osobom. S današnjim danom, od početka epidemije na području županije broj zaraženih osoba je 83 od kojih je 27 ozdravljenih osoba.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 8 osoba i niti jedna nije na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split.
Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 343 osobe, od čega je 216 osoba kontakt s oboljelim od COVID-19, a u samoizolaciji je ukupno 295 osoba.
U protekla 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da nije bilo kršenja navedene mjere.

Zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj situaciji, a prema uputi Kriznog stožera ministarstva zdravstva, ukinute su noćne smjene u izdvojenim ambulantama domova zdravlja za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost od koronavirusa. Rad u tzv. „COVID-19 ambulantama“ u Šibeniku i Kninu organiziran je svakog dana od 8 do 20 sati, a u Drnišu od svakoga dana od 7 do 19 sati.
Također, prema uputi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, od sutra 23. travnja 2020. godine, svim djelatnicima dentalne medicine (stomatolozi, zubni tehničari, protetičar, oralni kirurg, zubni rendgen) određeno je provođenje zdravstvene zaštite u svojim ordinacijama u redovno radno vrijeme koje su imali i prije pojave koronavirusa.

Samodisciplina i odgovornost naših građana je ključna u sprječavanju širenja epidemije, zato apeliramo, poštujte preporuke Stožera civilne zaštite RH, izbjegavate nepotrebna putovanja i kontakte jer o nama samima ovisi koliko će ovakvo stanje trajati.


Radio Šibenik – LIVE

Current track

Title

Artist