Centar Šibenika najviše posjećuju mladi turisti a dolaze zbog kulturne baštine i povijesti

0

U ŠIBENSKOJ KNJIŽNICI predstavljeni su rezultati ankete i izrade smjernica za akcijski plan iz projekta SHARE.

Rezultate ankete provedene tijekom kolovoza i rujna na području Grada Šibenika, predstavio je gradonačelnik Željko Burić i stručnjaci koji će raditi na projektu.

Petar Mišura, iz Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj:

Akcijski plan se temelji na ključnim dokumentima;  Strategiji razvoja Šibenika, Strategiji inovativnog turizma i Urbanom razvojnom planu, a trebao bi zaživjeti do kraja slijedeće godine nakon čega slijede dvije godine njegova praćenja.

U anketi je ispitano 464 turista i posjetitelja te je utvrđeno kako u Šibenik dolaze na preporuku prijatelja i rodbine te informacija sa društvenih mreža. Dolaze najviše radi kulturne baštine i povijesti grada, a glavninu posjetitelja centa Šibenika čine mladi turisti, kazao je Mišura

Uz tu, rađena je i anketa za lokalno stanovništvo i poduzetnike. Za njih su najveći probelmi parking i teška dostupnost a u centar lokalno stanovništvo najviše dolazi zbog radnog mjesta i ugostiteljske ponude.

Projekt SHARE  kojeg sufinancira Europski fond za regionalni razvoj (ERDF) kroz program Interreg Europe vrijedan je 1,4 milijuna EUR.